2022-12-01

NeoDynamics utser Matthew Colpoys till ansvarig för sin USA verksamhet chef i USA

NeoDynamics AB (Nasdaq First North Growth Market Stockholm: NEOD.ST), ett medicintekniskt företag inriktat på att förbättra diagnostik och behandling av cancer, meddelade idag att Matt Colpoys, idag medlem i bolagets styrelse, utsetts till chef för NeoDynamics dotterbolag i USA. Colpoys kommer kvarstå i styrelsen och kommer rapportera till NeoDynamics vd Anna Eriksrud.

”Matt är en erfaren  företagsledare med en bred erfarenhet av nya produktlanseringar, kommersialiseringar och corporate finance. Han har även tidigare guidat internationella företag i lanseringsinsatser på den amerikanska marknaden – vilket gör honom perfekt för NeoDynamics när vi nu med högt tempo introducerar vårt innovativa pulsbiopsisystem NeoNavia i USA”, säger Anna Eriksrud, VD för NeoDynamics. ” Matt är helt införstådd med våra mål på denna kritiska marknad och har varit mycket värdefull för bolaget i vårt arbete med att finansiera och förbereda vår kommersialisering i USA”.

Matt Colpoys har över 35 års erfarenhet från den biofarmaceutiska/medicinska industrin. Senast grundade och ledde han Tactiva Therapeutics, Inc., en immuno-onkologisk startup, genom deras 35 miljoner US dollar serie A-finansiering. Han var en nyckelmedlem i de tidiga kommersiella och ledningsgrupperna på Genentech (sålt till Roche), Pharmacia (sålt till Pfizer), Neurex (sålt till Elan) och Insmed. På dessa företag resulterade hans integrerade deltagande i ett antal framgångsrika kommersiella produktlanseringar,  däribland av två produkter som idag säljs för över 300 miljoner US dollar. Som VD för Galileo Consulting, en global rådgivnings- och konsultverksamhet inom biofarmaceutisk verksamhet, har han bistått ett brett spektrum av företag i deras affärsutveckling, strategiska planering, finansiering och M&A-aktiviteter.