2022-11-08

NeoDynamics anställer National Sales Director inför lanseringen av biopsisystemet NeoNavia® i USA

NeoDynamics AB (Nasdaq First North Growth Market Stockholm: NEOD.ST), ett medicintekniskt företag som är inriktat på att förbättra diagnostik och behandling av cancer, meddelade idag att Brendan Carney anställts som National Sales Director. Han kommer att leda bolagets kommersiella strategi och genomförande, inklusive säljarbete och sluta avtal med privata sjukhuskedjor.

Brendan Carney har mer än 20 års erfarenhet, bl. a. från Genentech och Pharmacia, av produktlanseringar och att leda team inom onkologi, infektionssjukdomar, endokrinologi och medicinsk utrustning. Han kommer närmast från en roll som Senior Director, Market Access för Syneos Health där han ledde tvärfunktionella team som lanserade nya terapier inom onkologi och kvinnors hälsa.

”Brendan tillför NeoDynamics en betydande och framgångsrik erfarenhet av att driva kommersiella team. Han är en rutinerad ledare som kommer att vara en tillgång för ledningsgruppen i att utveckla en strategi som maximerar potentialen hos vår patenterade pulsteknologi. Brendan har under sin karriär arbetat nära flera av oss på NeoDynamics, så vi vet att han är den perfekta personen för att bygga vårt kommersialiseringsteam”, säger NeoDynamics CEO Anna Eriksrud.

”Jag är glad över att ansluta till NeoDymanics när vi i detta centrala skede introducerar vår nya teknologi för patienter och kliniker i USA. Den amerikanska bröstbiopsimarknaden beräknas uppgå till 830 miljoner USD år 2025. Det är en marknad som är avgörande för vår framgång”, säger Brendan Carney.