2023-02-02

NeoDynamics initierar samarbete med Uniphar för distribution och logistik i USA

NeoDynamics AB (Nasdaq First North Growth Market Stockholm: NEOD.ST), ett medicintekniskt företag -inriktat på att förbättra diagnostik och behandling av cancer, meddelar idag att de initierar ett samarbete med den globala större distributions- och logistik Uniphar Group, för att säkerställa en framgångsrik lansering i USA av NeoNavia®, deras innovativa pulsbiopsisystem.

”NeoDynamics kunde inte vara nöjdare över att initiera samarbetet med Uniphar, en beprövad global partner till Pharma och MedTech företag. Att utnyttja Uniphars kundtjänst, logistikhantering och digitala teknologi tillåter oss att effektivt bearbeta den amerikanska marknaden”, säger Anna Eriksrud VD på NeoDynamics. ”Relationen med Uniphar är en viktig utveckling nu när vi sätter alla bitar på plats för en framgångsrik lansering av NeoNavia.”

Rick Hughes, managing director på Uniphar Logistics, säger ” Uniphar MedTech fortsätter sin expansion i Nordamerika i strävan efter end-to-end supply chain lösningar för sina kunder, och vi är nöjda över att initiera detta samarbete med NeoDynamics för patientstöd genom Diligent Healthcare, ett Uniphar företag, utöver distribution av medicinteknisk utrustning genom Uniphar Logistics.”

Uniphar Group är en internationell diversifierad sjukvårdsservice-verksamhet som underhåller kraven från över 200 multinationella farmaceutiska och medicintekniska tillverkare över tre divisioner – Kommersiell & Klinisk, Produkttillgång samt Försörjningskedja & Uthyrning. Gruppen är aktiv på Irland, i Storbritannien, Europa, USA och Australien.

I väntan på vår amerikanska lansering så har NeoDynamics satt en erfaren ledningsgrupp på plats. Adderingen av Uniphar Logistics är ytterligare en komponent av den kommersialiseringsstödjande infrastrukturen. När det är färdigställt kommer vi påbörja uppbyggnad av den amerikanska säljorganisationen. Vi förväntar oss att den första interaktionen med kunder i USA kommer att bli på den årliga konferensen med American Society of Breast Cancer Surgeons i april.