2022-11-17

NeoDynamics växlar upp för USA-lansering genom samarbete med Diligent

NeoDynamics AB (Nasdaq First North Growth Market Stockholm: NEOD.ST), ett medicintekniskt företag inriktat på att förbättra diagnostik och behandling av cancer, meddelade idag att bolaget tecknat ett samarbetsavtal med Diligent Health Solutions inför den kommande lanseringen av dess nya pulsbiopsisystem NeoNavia.

”I och med godkännandet från det amerikanska läkemedelsverket FDA (Food and Drug Administration) är vi redo att snabbt påbörja vår lansering av NeoNavia-systemet till kliniker och potentiella partners i USA”, säger Anna Eriksrud, VD för NeoDynamics. ”Att vi nu samarbetar med Diligent i starten av vårt säljarbete är en viktig milstolpe för bolaget. Den amerikanska marknaden för bröstbiopsi förväntas uppgå till 830 miljoner dollar år 2025, så detta är ett spännande skede för bolagets framtida utveckling”.

Diligent kommer att bistå NeoDynamics i kommunikationen med patienter, läkare och sjukhuspersonal, allt ifrån de initiala utvärderingarna till den strategiska implementeringen och den dagliga användningen. Deras specialister kommer hjälpa bolaget i arbetet med att mot kund hantera den medicinska informationen och ge stöd för användning av ersättningssystem som kan erhållas från försäkringsbolagen.

”Ledningsgruppen på Diligent Health Solutions är glada över att stödja NeoDynamics i den amerikanska lanseringen av bolagets biopsisystem NeoNavia. Detta innovativa, ultraljudsstyrda system kommer att vara av betydande värde, såväl för de som ska diagnosticeras för bröstcancer som för deras vårdgivare”, säger Eva Mitchell, VP of Business Development vid Diligent.

NeoNavia är ett innovativt biopsisystem som använder en patenterad pulsteknologi för kontrollerad och exakt nålinsättning. Systemet bygger på forskning vid Karolinska Institutet i Stockholm. NeoDynamics mål är att pulstekniken ska bli den nya standarden för ultraljudsstyrda bröstbiopsier. Produkten har CE-godkännande i Europa, där den är i klinisk användning.